Stránky

streda 18. februára 2015

Wishlist... áno alebo nie?

Dnes sa s vami chcem podeliť o môj názor na wishlisty.

Wishlist je zoznam tajných (nie ani tak tajných ako drahých) želaní, ktorý sa už nachádza skoro na každom druhom e-shope. Kupujúci si môže dávať veci do wishlistu, ktoré si zrovna nechce kúpiť a v prípade zníženej ceny alebo doskladnenia mu príde mail. Najznámejšie sú wishlisty na e-shopoch ako je napr. AmazonMartinus a veľa ďalších. V skoro každom wishliste je možnosť nastavenia toho, kto všetko si môže wishlist pozrieť. Ja som za verejné wishlisty, ktoré sa na základe mena dajú na stránkach nájsť. Ale nie som za to aby sa wishlisty posielali priateľom ani keď si ho ten človek vypýta. Mne to príde ako keby si ten človek dané knihy pýtal. Veď aj keď sú určené na to aby dané veci boli darované, no tiež má byť darček prekvapenie a keď nejaká osoba chce nejakú knihu darovať tak si toho človeka nájde.
To nikdy neskončí!
Wishlist sa skladá z dvoch anglických slov- wish: želanie, list: zoznam. Myslím, že čas kedy sa najviac vyhľadávajú wishlisty je v období Vianoc, pretože to človeku uľahčí nájsť vhodný darček.
Ja mám len jeden wishlist, ktorý si tak starostlivo udržiavam a to na Martinuse. Vždy keď si kúpim nejakú knihu, ktorá sa tam nachádza tak ju do hodiny vymažem. Môj wishlist je na Martinuse verejný ale tiež nikde nekončiaci. Každý deň mi tam pribúdajú nové a nové knihy, no pochybujem, že sa vôbec dožijem toho mať všetky v knihovničke. Je to strašidelne dlhý zoznam s príšernou sumou na konci.
Ak si chcete pozrieť môj wishlist na Martinuse tak ->TU
Mojim veľkým snom je nie všetky tie knihy mať ale všetky tie knihy prečítať. Čo na seba nadväzuje, no mať ich nemá takú cenu ako poznať každý jeden príbeh.
Môj druhý wishlist je na Book Depository a tu ide hlavne o tie knihy anglické. Ja sa o tento môj wishlist skoro vôbec nezaujímam, no väčšina kníh, ktoré chcem v angličtine sa na Martinuse nenachádzajú a tak si ich na Martinuse vyhľadám v slovenčine alebo v nejakom vydaní, ktoré zrovna nechcem (napr. keď sa jedná o kolekcie- boxy kníh a na anglickej stránke sú pohromade, no na Martinuse len samostatne) tak si ich tam dám v takom akom sú. Môj wishlist na Book Depositary sa nachádza -> TU ale som na ňom raz za večnosť.
Mám rada tento wishlistový výmysel, no niekedy je to len dobrý spôsob ako zosmútiť keď si človek uvedomí, že šanca toho, že bude mať všetky tie krásne knihy je skoro nulová.

Máte aj vy svoj knižný wishlist?
Aký je váš názor na wishlisty?
Prajem pekný deň ♥



2 komentáre:

  1. Ja som kedysi wishlist mala na Literame a bol poriadne dlhý, ale už som s tým skončila. Teraz mám svoj zoznam prianí v hlave pretože tých kníh už nie je tak veľa ako kedysi-snažím sa vyberať knihy veľmi starostlivo-podľa toho ako ma osloví anotácia a samozrejme zavážia aj ohlasy iných. Ale najviac som sa zamerala na knihy s náboženským motívom pretože tie mi do života naozaj dajú veľa-krásne myšlienky, povzbudenia ale aj zamyslenie sa nad životom...:) A pozrela som si tvoj wishlist-niektoré knihy by som chcela aj ja :D Určite ti odporúčam Zlodejku kníh-úžasná kniha, ktorá v sebe nesie tajomstvo...a Som roztrieštená-tá sa ešte dala, ale Som zlomená-tá ma zas sklamala a najradšej by som ich vymenila-ak by si chcela za nejaké iné-ale ja som teraz dosť náročná, čo sa týka kníh a nie každá ma zaujme :D A možno ich dám raz do súťaže na mojom blogu :)...no uvidím...a prajem ti, aby sa ti tvoj zoznam prianí splnil :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne :)
      Ja som si kúpila v januári dve knihy s náboženským motívom, no neviem kedy sa k nim dostanem- nejak extra ma to neláka.
      Zlodejku kníh som prvý krát držala v rukách asi týždeň dozadu a veľmi sa mi páčil formát- zdala sa mi akoby o kúsok menšia ako sú bežné knihy a tak si ju chcem čím skôr kúpiť. Som včera videla dosť smutné video ako deti prosia rodičov aby neprišla vojna. Ma to tak posunulo ku kúpe knihy. Chcem si ju čím skôr prečítať. Ja som zas pri kúpe kníh ľahko namotateľná, no hneď ju chcem kúpiť a prečítam ju až za dlhú dobu ak vôbec. A tie čo ma skoro vôbec nezaujmú sa stanú mojimi najobľúbenejšími.

      Odstrániť