Stránky

sobota 28. februára 2015

Koncert Katy Perry- 27.2.2015

Včera (27.2.2015) som sa stala súčasťou Prismatic Tour Katy Perry. Bola som na Katy v Bratislave a bol to skvelý zážitok.


Na koncert som išla s mojim ocinom, sesternicou s jej priateľom a tetou. Mali sme kúpené VIP vstupenky a tak sme tam museli byť už o 17:00. To by síce nič nebolo, pretože koncert sa mal začať už o 19:00, no deň vopred nám prišiel mail, že sa koncert presúva na 21:00, no náš čas príchodu platí. Jediná výhoda nášho skorého príchodu bolo to, že sme videli prázdnu halu. Naše miesta sa nachádzali v strede pódia. V pódiu bolo vyrezané obrovské písmeno "V" a presne tam sme boli. V ramenách písmena pokračovalo pódium, no Katy sa najviac zdržiavala v tom cípe. A tak sme len tak čakali 4 hodiny na Katy i keď "už" o 20-tej vystúpila predskokanka.




Keď mi tatino povedal, kto bude spievať ako prvý, tak som vôbec nevedela kto to je. Ako predskokanka bola americká speváčka Charli XCX, ktorá s Katy chodí celý čas na turné. Spievala veľa známych pesničiek, no potom som zistila, že väčšina boli covery. Myslím, že predskokan je o tom aby zviditeľnil svoje pesničky, pretože si myslí, že nie je dostatočne známy. Ona odspievala len jednu pieseň, ktorú som veľmi dobre poznala, no som nevedela, že je od nej. Svoj malý koncert zakončila pesničkou "Boom Clap", ktorá bola jediná, ktorú som od nej poznala, pretože bola naspievaná pre film The Fault in Our Stars- Na vine sú hviezdy (recenzia na knihu---> TU ). Charli mala skvelú show, no málokto sa zabával, pretože ju málo ľudí poznalo.


Hviezda večera prišla na pódium niečo po 21.hodine. Nikdy som nebola fanúšička Katy a poznala som len málo z jej piesní, no chcela som ju vidieť, pretože som verila, že bude mať skvelú show. Moje nádeje sa vyplnili! Koncert sa začal piesňou "Roar", ktorú poznám od nej asi najlepšie. Boli tam ohňostroje, para, rôzne "výbuchy". Pred začatím museli prísť už vopred hasiči, pretože tam mali veľa nebezpečných vecí. Miestami som si pripadala, že som v nesprávnej hale a nachádzam sa na nejakom cirkuse- boli tam akrobati, ktorí tancovali na trojuholníku, ktorý sa nachádzal v obrovskej výške (Prismatic- hranolový).
Keďže som Katy nikdy nebrala ako idol, najlepšiu speváčku pod slnkom a podobne, tak dokážem posúdiť jej spev bez očí fanúšika. Hneď ako začala spievať mi bolo jasné, že to nie je playback. Miestami to nebol spev, ale piskot. Po čase sa to ustálilo a spievala pekne, no asi si predtým nerozcvičovala hlasivky alebo niečo, pretože to bolo strašné. Pri konci už nevládala ani spievať, a tak nechala zopár piesni spievať iné speváčky a ona sa tam len tak motala.  Ako som už spomínala- bol tam trojuholník, ktorý bol vo výške. Nejako v polke vystúpenia pripevnili Katy o lano a ona v tej výške visela. Vtedy som si myslela, že nespieva naživo, pretože podľa mňa nie je možné aby vo výške a so zaklonenou hlavou, ktorá len tak visí dolu, spievala čisto ako keď je na pevnej zemi. Možno o spievaní nič neviem, no nepozdáva sa mi to. Beriem, že možnosť playbacku využije asi každá speváčka a tak mi to vôbec nevadí. Katy keď rozpráva má veľmi piskľavý hlas a tak sa dal ľahko rozoznať playback, a čo bolo naživo. Chcela aby sme ju naučili povedať po slovensky "Hello"- "Ahoj" a povedala, že je to veľmi milé slovo. Tiež sa pýtala ako sa povie "Selfie" a bola šokovaná, keď všetci povedali, že je to "Selfie" aj v slovenčine. Nakoniec si vybrala jedno dievča z Popradu a spravila si s ňou fotku.
Pódium bolo spravené niečo ako bežiaci pás, a tak sa ani tanečníci, ani Katy nemuseli stále pohybovať. Na konci bolo všetko spravené na štýl "Teenage dream"- "Tínedžerský sen" (názov songu, ktorý spievala jeden z posledných). Všetko bolo spravené z balónov- obrovské auto, lietajúci rúž na pery, lietajúca kabelka.
Koncert sa nachádzal v Športovej hale a ja si ani nepamätám, kedy naposledy som tam bola na koncerte. Páčilo sa mi, že tam boli veľkoplošné obrazovky, pretože výška niektorých ľudí bola obrovská a ja som nič nevidela (a to som stála hneď na kraji!). Prekvapilo ma, že v Bratislave sa nachádzajú, a keď človek ide na koncert do viedenského Standhallu, sa musí naťahovať inak nič neuvidí. Tieto obrazovky boli skvelé, lebo miestami tam bola kamera, ktorá snímala tancujúcich fanúšikov (niečo ako v Amerike majú "bozkávaciu" kameru na zápasoch).




Na internete sa nenachádza skoro žiadne video, no našla som toto v celkom dobrej kvalite. Je to z už spomínanej pesničky "Roar":

Moje videá:


Milujem pri pomalých piesňach, keď fanúšikovia spravia z mobilov také "hviezdičky". 



Myslím, že koncert nebol dobrý po hudobnej stránke, no bol skvelý po obrazovej. 
Katy bola aj napriek všetkému veľmi zlatá.
Išla by som na takýto koncert ešte raz :)

Boli ste na Katy Perry aj vy?
Prajem pekný deň ♥











4 komentáre:

  1. Ja som popravde ani nevedela, že tu bola, nejako ju nesledujem. Kedysi som ju mala veľmi rada, teraz ju už ani nejako nepočúvam. Na jej koncert by som však šla, šou musela byť vážne super :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som o tom tiež nevedela, no kamarát na ňu šiel a v lete mi to spomínal. Ale posledný mesiac to stále reklamovali v TV a všade o tom hovorili, pretože nemohli predať lístky. A aj tak bolo veľa voľných miest. Tak tam šlo fakt len o tú show a bol to skvelý zážitok, no ten jej hlas, no... v skutočnosti spievať nevie :(

      Odstrániť
  2. To s tým Hello a Selfie bolo zlaté. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To hej... keby nemala tak pisklavý hlas, že to až uši dre...

      Odstrániť