Stránky

piatok 8. mája 2015

Mesačná chvastačka- Apríl

 Trošku oneskorene, no i tak sa idem na blogu "pochváliť" novými knihami za mesiac Apríl. Minulý mesiac bolo na blogu viac-menej ticho, no budem sa snažiť to napraviť :)


 Mala som chuť na takú krátku koňskú knižku, tak som si objednala Jar medzi koňmi, no potom som zistila, že je to 2. časť série a ja nemám prvú.. :(
Anotácia: Lea a jej mama hľadajú poriadny jazdecký klub, kam by si rady chodievali zajazdiť. Možno by mohli vyskúšať amerického baškira... alebo skôr islandské kone? Lea už síce vo vľúdnom Žolíkovi svojho vysnívaného koňa našla, avšak je pre ňu príliš drahý. A tak ho predajú bohatej dáme, ktorá
koňom ani trochu nerozumie a pre jazdu na koni vôbec nemá talent. Lea je totálne nešťastná.
Existuje šanca, že raz svojho vysnívaného koňa predsa len získa?






V knihovničke som nemala žiadnu knihu v češtine, a tak cez bloggerku Rodaw som sa dostala k tejto, a keďže nadovšetko milujem zvieratká, tak musela byť moja!
Anotácia: Příhody z ordinace i osobního života mladého veterináře Lukea se odehrávají v městečku v jihozápadní Anglii. Luke nastupuje na zdejší kliniku jako čerstvý absolvent a součástí jeho pracovní náplně jsou noční směny i místní specialita, dojíždění na farmy. Zpestřením jsou pak autorovy „dovolenkové“ cesty – do Řecka, do Indie a do Maroka, kdy vypomáhá jako dobrovolník. Autor popisuje i kontakty s kolegy z kliniky a také pokusy navázat vztah s veterinářkou Cordelií.






 K tejto knihe ani netuším ako som sa dostala. Na Angličtine som čítala článok o Titanicu, tak som hneď hľadala nejakú knihu, no a táto sa nejakým zázrakom objavila u mňa.
Anotácia: Titul predstavuje veľmi osobný pohľad autorky na skutočnosti, ktoré pozná len zo zriedkavého a útržkovitého rozprávania svojho starého otca. Rozprávanie je sčasti skutočné, sčasti vymyslené.







 Zlodejku som si objednala dávno, no zásielka mi domov nedošla, tak som si ju objednala v angličtine, no potom mi volali domov, že ju posielajú znovu, a tak ju mám aj v slovenčine. A ja teraz neviem, čo s ňou... :(
Anotácia: Liesel Memingerová prichádza do nemeckého mestečka Molching, kde ju čakajú adoptívni rodičia. Postupne si zvyká na krik a výčitky novej mamy Rosy i na láskavosť nového ocka Hansa. Liesel si nachádza priateľov – aj toho najlepšieho, ktorý sa do nej zaľúbi. Zoznamuje sa so slovami, učí sa ich čítať i zapisovať. Počúva hudbu, ktorou jej ocko obveseľuje mestečko. A hoci by to od nej asi nik nečakal, kradne knihy.

Na všetko, čo vnímavá Liesel prežíva, však dopadá tieň Adolfa Hitlera, ktorý vládne Nemecku a nepochybne aj srdciam väčšiny jeho obyvateľov. Jej ocko nacistickému poblázneniu odolal a Liesel sa čoskoro naučí rozlišovať medzi svetom "tam vonku", kde treba na požiadanie hajlovať či vešať zástavy so svastikami, a svetom "vnútri", v dome, kde sa v pivnici ukrýva mladý židovský utečenec.

Blíži sa koniec vojny, život je čoraz ťažší a Smrť, rozprávač strhujúceho príbehu Liesel Memingerovej, má čoraz viac práce. Jeho pohľad sprevádza čitateľov od prvej stránky po poslednú a prifarbuje ju melanchóliou i čiernym humorom.

Aké knihy ste si vy kúpili v Apríli?
Prajem vám pekný deň ♥



4 komentáre:

  1. Já jsem si knihu nekoupila žádnou, ale dostala jsem knihy k recenzi a taky jsem knihu vyhrála. Největší radost mám z té výhry - Hedvábník. Jinak spíš chodím do knihovny a i tady najdu plno skvělých knih. Četla jsem Zvěrolékaře a spol a můžu říct, že se mi moc líbil. Taková oddechovka. Zlodějku knih jsem viděla film, moc hezký, tu bych si jednou chtěla taky přečíst.
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Čítala som iba Zlodejku, no tá bola dobrá a pekná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som na ňu veľmi zvedavá, lebo mnohým ľuďom sa páči :)

      Odstrániť